Afbalancering af dyr

Til dyr bruger jeg kinesiologi, kranio-sakral terapi og telepati. Dyr reagerer normalt godt og hurtigt på en afbalancering, for de har ingen fordomme, de kan ikke tro eller lade være.

Med kinesiologi tester man energien i f.eks. meridianbanerne (kendt fra akupunktur), tingpunkter (i kronrand på hest), organreflekser, ryg, led, chakraer og aura. Energien skal løbe i et flow igennem kroppen for ellers kommer der ubalance, som kan give diverse symptomer. Jeg går efter at skabe balance FYSISK, KEMISK og PSYKISK.

Jeg tester normalt dyr med fingertest – det kan også gøres gennem surrogat (ejer). Når jeg har stillet en ENERGI diagnose, tester jeg mig frem til, hvad der kan styrke energien hos dyret.

Strukturelt og energetisk afbalanceres ved at massere f.eks. zone-, lymfe- og akupunkturpunkter, T-touch massage, kranio-sakral terapi.

Ved kemisk ubalance testes på foder, med henblik på at vælge det foder der styrker energien i hele kroppen bedst. Af kosttilskud tester jeg f.eks. vitaminer, mineraler, urter og homøopati.

Til psykisk afbalancering bruger jeg telepati og evt. blomstermedicin.

Til energetisk ubalance kan bruges akupressur, healing cross tape m.m.

Jeg stiller aldrig en alm. diagnose, da jeg ikke er uddannet til dette. Jeg behandler ikke sygdomme eller symptomer, men ved at afbalancere energierne, vil der skabes balance i kroppen og en selvhealing kan gå i gang.

Jeg kommer ofte ud til dyr, hvor dyrlæge behandling ikke har virket eller der ikke kan stilles en klar diagnose. Det er min overbevisning at energiubalance kan give fysiske symptomer, uden at der er tale om et reelt fysisk problem (f.eks. kan det ikke ses på røntgen eller måles i blodprøver), i sådanne tilfælde vil afbalancering af energierne hjælpe lige med det samme.

Ved kroniske eller gentagne problemer, vil det også være godt at afbalancere for at kroppen kan komme tilbage i balance igen. Sygdom opstår når kroppen ikke kan udskille affaldsstoffer, og det vil være formålstjenligt at hjælpe udrensningsprocessen f.eks. med homøopati, urter el. lign.

Nogle dyr får kun en afbalancering – afhængigt af hvad problemet er, men ellers er det normalt med den næste afbalancering ca. en måned senere.

Jeg kører ud til heste og kommer lejlighedsvis i flere dele af landet, se i månedsplanen, hvad der er ved at blive planlagt.

Kranio-sakral terapi

Jeg arbejder rigtig meget med kranio-sakral terapi på dyr. Det er min erfaring at spændinger i kraniet kan være årsag til stress, bevægelsesproblemer, balanceproblemer, spændinger i knogle- og muskelsystem, koncentrations- og indlæringsbesvær. Spændinger i muskel/knoglesystemet vil ligeledes kunne give spændinger i kraniet og evt. hovedpine. Jeg har efterhånden oplevet en del heste med hovedpine, her bruger jeg min indfølingsevne, og mærker smerten i min egen krop.

Heste der skjuler fysiske problemer/smerter

Heste er oprindelig steppedyr, og den der først viser svaghed, der den der først bliver spist af løverne. Denne mekanik ligger dybt i heste, selv i meget følsomme og højtudviklede heste. Jeg har enkelte gange oplevet, når jeg har løsnet spændinger i hesten, fået den til at slappe helt af (altså taget hele forsvaret fra den) kan de reagere med ret voldsomme smerter. Oftest kan man ordne det ved at løsne flere muskler, bindevæv og facier, hvis ikke – har de sandsynligvis skjult et mere alvorligt fysisk problem, og så må de tilbage til dyrlægen og blive udredt.

T-touch massage

T-touch massage er udviklet af Linda Tellington-Jones, og er en god måde at lave afspænding, at forøge velvære og stabilisere kredsløb på. Dette er noget du kan gøre selv efter en afbalancering. Hvis du vil vide mere kan jeg anbefale bøgerne “Hestens Personlighed” og “Linda Tellington-Jones’ Rideskole” af Linda Tellington-Jones.

Samarbejde

Hvis vi for alvor vil øge dyrenes velfærd. ser jeg ingen vej udenom, at flere faggrupper arbejder sammen. såsom dyrlæge, smed, træner, sadelmager, kiropraktor/osteopat, massør, adfærdsterapeut, kinesiolog, kranio-sakral terapeut m.fl.