Kranio-sakral terapi dyr uddannelse
Anatomi kursus til kommende terapeuter og andre interesserede.
Kurset henvender sig til interesserede der ønsker at øge deres viden om hundens og hestens anatomi. Kurset er målrettet til kommende terapeuter, fagpersoner eller interesserede som ønsker deres anatomiske viden uddybet. Der kræves ingen forudsætninger.
Der kigges på knogler, muskelfysiologi, hjerte-lunge kredsløb og lymfesystemet, cellebiologi, nervesystem og hyppige sygdomme som ses i bevægeapparatet hos hund og hest.
Der undervises 2 aftener efter kurset online, som optages og kan bruges de næste 3 mdr.
Underviser: Tierphysiotherapeut HR Lene Jacobsen
Pris: 2800 kr.
25. – 26. januar 2025 + online undervisning 4. februar og 25. februar
Kranio-sakral terapi dyr (KST)
KST dyr 1
Her gennemgåes de grundlæggende teknikker i kranio-sakral terapi: kranio-sakral systemet, kranio-sakral rytme, stillepunkter, diafragmaer, afspænding af led i ryg, ben og kæbe. Jeg vælger at gennemgå det humant først, og vi øver på hinanden, både for at opnå føling i hænderne, og at mærke på egen krop hvordan det virker. Derefter træner vi de samme teknikker på heste og hunde.
Forudsætning: Anatomi kursus – derudover blot interesse og lidt følsomhed.
2 dage kl. 9 – 17
Pris: 2400 kr.
6. – 7. februar 2025
KST dyr 2
Her går vi videre med den relaterede anatomi og fysiologi, løsner hjernehinder, nogle af kranieknoglerne og tungeben. Vi træner stadig teknikkerne først på os selv, og derefter på heste og hunde.
Forudsætning: KST dyr 1
onsdag kl. 13 – 17
torsdag og fredag kl. 9 – 17
Pris: 3000 kr.
19. – 21. marts 2025
KST dyr 3
Vi går videre med teknikker til at løsne temporalknogle og det speno-occipitale led samt andre kranieknogler. Vi træner stadig teknikkerne først på os selv, og derefter på heste og hunde.
Forudsætning: KST dyr 2
3 dage kl. 9 – 17
Pris: 3600 kr.
30. april – 2. maj 2025
KST dyr repetition/træning
Efter KST dyr 1-3 eller KST dyr for KST terapeuter anbefaler jeg en træningsdag, for at sikre at I har styr på alle teknikkerne og for at få afklaret diverse spørgsmål. Denne dag er som regel lige før eksamen, men kan også arrangeres på andre dage, hvis der er behov for det.
En dag kl. 9 – 15.30.
Pris: 900 kr.
26. juni 2025
KST dyr eksamen
Efter endt uddannelse i KST dyr afholdes eksamen, som jo især er vigtig for jer der vil arbejde professionelt.
Skriftlig eksamen afholdes første dag kl. 15.30 – 16.30 (lige efter træningsdag) 2. dag er der praktisk eksamen.
Pris: 1500 kr
26. – 27. juni 2025
KST dyr 4 (organkursus)
På dette kursus vil vi arbejde med energetiske teknikker på kroppens organer. Vi gennemgår organernes funktion, placering og hyppige problematikker. Vi gennemgår åndedrættet, hjerte-kredsløb, fordøjelsen og det urogenitiale system.
Kroppens organer er også ophængt i bindevæv og spændinger omkring organerne kan føre til ubalancer. Problemer omkring organerne kan give symptomer i bevægeapparatet.
Ved hjælp af “listening” og indirekte teknikker kan vi afbalancere vævet omkring organerne og dermed forbedre deres funktion.
Underviser: Dyrefysioterapeut Lene Jacobsen
Forudsætning: KST dyr 3
Pris: 2400 kr.
6. – 7. april 2024
KST dyr 5
KST 5 er en overbygning på KST-uddannelsen. Vi vil her arbejde med flere, mere dybdegående teknikker. Fokus ligger på kraniet, nakken, halshvirvlerne (heriblandt den cervikothorakale overgang). Vi øver også teknikker til at løsne spændinger i skulderen og forbenets led, muskler og sener.
Vi vil lære blide men effektive teknikker til at få løsnet fascier, sener, ledbånd, muskler og nerver.
Kurset er meget intensivt, men fyldt god viden og teknikker.
Underviser: Dyrefysioterapeut Lene Jacobsen
Forudsætning: KST dyr 3
Pris: 3600 kr.
6. – 8. september 2024 (ændret dato)
KST dyr 6
På KST dyr 6 fordyber vi vores viden fra KST dyr 5, og arbejder videre med ryggen og bagpart. Vi vil have speciel opmærksomhed på de thorakale og lumbale hvirvler og deres omkringliggende bløddelsstrukturer, bækken, korsben, korsbensled (SI-led) og knæet.
KST 5 er en forudsætning.
Underviser: Dyrefysioterapeut Lene Jacobsen og Tove Nielsen
Pris: 3600 kr.
8. – 10. november 2024 (NY DATO)
Hestens fascier og fascialinjer 1
Generel beskrivelse af fascier og den nyeste fascia forskning
Det tredimensionale fascia netværket
Hestens myofascielle kinetiske linjer kort beskrivelse af alle 11
Indgående gennemgang af de fire linjer, der har størst indflydelse på kraniet
Praktisk gennemgang af anatomi, test og behandling af de samme 4 linjer.
Forudsætning: KST dyr 3
Underviser: Dyrlæge Rikke Schultz
Pris: 2800 kr. + moms
Min. 10 og max 12 deltagere
6.– 7. marts 2025
Hestens fascier og fascialinjer 2
Repetition af de fire linjer fra 1. kursus i teori og praksis
Indgående gennemgang af de syv resterende linjer
Praktisk gennemgang af anatomi, test og behandling af de samme 7 linjer.
Forudsætning: Hestens facier og facialinjer 1
Underviser: Dyrlæge Rikke Schultz
Pris 2800 kr. + moms
8. – 9. maj 2025
Hestemassage og triggerpunktterapi
Dette kursus henvender sig til dyre- KST-terapeuter (også under uddannelse). Det kan også være interessant for fx dyre-healere eller dyre-telepatører. Er du i tvivl om kurset er noget for dig, så skriv lige til os.
På kurset vil vi se nærmere på massagens gavnlige virkning. Indikationer og kontraindikationer, de forskellige greb. Vi vil kigge på de hyppigste triggerpunkter og hvordan de behandles.
Vi vil dykke dybere ned i muskelfysiologien, se på hvordan en muskel arbejder og hvordan spændinger og triggerpunkter opstår. Hvordan man behandler henholdsvis støttemuskulaturen og arbejdsmuskulaturen.
Da det kan være anstrengende for fingrene at massere, vil vi også kigge nærmere på apparatur som kan gøre vores arbejde nemmere.
Da kurset henvender sig til KST-terapeuter og andre energetisk arbejdende terapeuter, vil vi lægge vægt på at lære at føle ind i vævet, mærke spændingerne og følge spændingerne til deres oprindelse.
Underviser: Dyrefysioterapeut Lene Jacobsen
Pris 2800 kr.
Kinesiotaping til heste
Kurset henvender sig til uddannede hesteterapeuter som fx dyre-KST´er, hestemassør, fysiurgiske hesteterapeuter og veterinærsygeplejersker.
Du skal have en fornuftig anatomisk og fysiologisk viden. Vi vil dog til hvert emne også have lidt teori, specielt til lymftapen vil vi tale om kroppens lymfesystem og hvorfor man som behandler skal være ekstra opmærksom på det (det hjælper ikke at gøre hovedrent i huset, hvis skraldemændene strejker!)
Vi vil på kurset gennemgå kinesiotapingens grundprincipper og virkningen af tapen. Vi vil tale om de forskellige tapeudbyder og hvordan man kan bedømme kvaliteten på en tape, farvevalg, sikkerhed, indikationer og kontraindikationer.
Kunsten er ikke at påsætte tapen, det er faktisk ret så nemt for enhver med en saks. Kunsten er at vide præcist hvad man ønsker at opnå med sin taping. Skal et område afspændes eller aktiveres? Har man ikke en præcis plan, kan man meget nemt komme til at virke modsat det man egentlig ønsker at opnå.
Vi vil i teori og praksis øve de forskellige påsætninger af tape.
- Afspændende og aktiverende taping af muskler eller muskelgrupper.
- Arvævstape, fx brændemærker, operationsar og også gamle fibersprængninger
- Taping af punktuelle problemer som fx blokader
- Lymftape
- Fascietape
- Korrigerende tape
- Taping ved organproblemer, fx mavesår
- Taping ved seneskader eller lign.
- Taping ved nervesmerter eller skader
Underviser: Lene Jacobsen. Hun er tysk uddannet dyrefysioterapeut, dyre-KST, APM-terapeut og Dorn-terapeut for dyr og mennesker og lægexam. fysiurgisk massør. Udover hendes uddannelser som terapeut er hun uddannet bioanalytiker og kemitekniker.
Pris: 2600 kr. inkl. alt det tape vi har brug for at øve os med. Du får udleveret et kompendie.
1. – 2. juni 2024