Kranio-sakral terapi dyr uddannelse

Anatomikursus til kommende terapeuter og andre interesserede.

Kurset henvender sig til interesserede der ønsker at øge deres viden om hundens og hestens anatomi. Kurset er målrettet til kommende terapeuter, fagpersoner eller interesserede som ønsker deres anatomiske viden uddybet. Der kræves ingen forudsætninger.

Meget af den praktiske del vil forgå med heste, da de er mere tålmodige og større. Det gør det nemmere at føle efter og fornemme de forskellige strukturer. Da der dog også vil deltage hundefolk som tager uddannelsen i kranio-sakral terapi, vil der både lørdag og søndag være afsat tid, hvor vi koncentrer os om hunden.
Der udleveres et kompendium på kurset, hvor de vigtigste muskler beskrives meget grundigt (der er mange) og yderlige materiale til den almene anatomi.

Vi gennemgår bl.a.:

Almen anatomi:
musklernes opbygning, stofskifte, funktion og dysfunktion de forskellige led, opbygning, funktion og dysfunktion ledbånd, sener, bindevæv og fascier nervesystemet, lymfesystemet, blodkredsløbet, m.m.

Anatomi hund og hest i teori og praksis:
bony landmarks (vi lærer om de tastbare knoglepunkter og dermed at orientere os på hestens krop).De vigtigste muskler, som igen hjælper os at orientere os og forstå kroppens funktion.De forskellige led, vi lærer at palpere dem og forstå deres biomekanik.

Vi starter fredag kl 17.00 til 20.00, lørdag og søndag fra 09.00 til 16.00.
Underviser: Tierphysiotherapeut HR Lene Jacobsen
Kurset finder sted på Naturgaarden.
Pris: 2.800 kr
20. – 22. August 2021
28. – 30. januar 2022

Kranio-sakral terapi dyr (KST)

KST dyr 1

Her gennemgåes de grundlæggende teknikker i kranio-sakral terapi: kranio-sakral systemet, kranio-sakral rytme, stillepunkter, diafragmaer, afspænding af led i ryg, ben og kæbe. Jeg vælger at gennemgå det humant først, og vi øver på hinanden, både for at opnå føling i hænderne, og at mærke på egen krop hvordan det virker. Derefter træner vi de samme teknikker på heste og hunde.
Forudsætning: Anatomi kursus – derudover blot interesse og lidt følsomhed.
2 dage kl. 9 – 17
Pris: 2400 kr.
9. – 10. september 2021 (hold 3/21)
3. – 4. marts 2022 (hold 1/22)

KST dyr 2

Her går vi videre med den relaterede anatomi og fysiologi, løsner hjernehinder, nogle af kranieknoglerne og tungeben. Vi træner stadig teknikkerne først på os selv, og derefter på heste og hunde.
Forudsætning: KST dyr 1
onsdag kl. 13 – 17
torsdag og fredag kl. 9 – 17
Pris: 3000 kr
13. – 15. oktober 2021 (hold 3/21)
20. – 22. april 2022 (hold 1/22)

KST dyr 3

Vi går videre med teknikker til at løsne temporalknogle og det speno-occipitale led samt andre kranieknogler. Vi træner stadig teknikkerne først på os selv, og derefter på heste og hunde.
Forudsætning: KST dyr 2
3 dage kl. 9 – 17
Pris: 3600 kr.
24. – 26. november 2021 (hold 3/21)
8. – 10. juni 2022 (hold 1/22)

KST dyr repetition/træning

Efter KST dyr 1-3 eller KST dyr for KST terapeuter anbefaler jeg en træningsdag, for at sikre at I har styr på alle teknikkerne og for at få afklaret diverse spørgsmål. Denne dag er som regel lige før eksamen, men kan også arrangeres på andre dage, hvis der er behov for det.
En dag kl. 9 – 15.30.
Pris: 900 kr.
22. januar 2021 (hold 3/20) NY DATO 26. marts 2021
19. August 2021 (hold 1/21) NY DATO 1. oktober 2021
28. oktober 2021 (hold 2/21)
20.  januar 2022 (hold 3/21)

KST dyr eksamen

Efter endt uddannelse i KST dyr afholdes eksamen, som jo især er vigtig for jer der vil arbejde professionelt.
Skriftlig eksamen afholdes første dag kl. 15.30 – 16.30 (lige efter træningsdag) 2. dag er der praktisk eksamen.
Pris: 1500 kr
22. – 23. januar 2021 (hold 3/20) NY DATO 26. – 27. marts 2021
20. august 2021 (hold 1/21) NY DATO 1. – 2. oktober 2021
28. – 29. oktober 2021 (hold 2/21)
20. – 21. januar 2022 (hold 3/21)

KST dyr 4 (organkursus)

På dette kursus vil vi arbejde med energetiske teknikker på kroppens organer. Vi gennemgår organernes funktion, placering og hyppige problematikker. Vi gennemgår åndedrættet, hjerte-kredsløb, fordøjelsen og det urogenitiale system.
Kroppens organer er også ophængt i bindevæv og spændinger omkring organerne kan føre til ubalancer. Problemer omkring organerne kan give symptomer i bevægeapparatet.
Ved hjælp af “listening” og indirekte teknikker kan vi afbalancere vævet omkring organerne og dermed forbedre deres funktion.
Underviser: Dyrefysioterapeut Lene Jacobsen
Forudsætning: KST dyr 3
Pris: 2400 kr.
16. – 17. april 2021

KST dyr 5

KST 5 er en overbygning på KST-uddannelsen. Vi vil her arbejde med flere, mere dybdegående teknikker. Fokus ligger på kraniet, nakken, halshvirvlerne (heriblandt den cervikothorakale overgang). Vi øver også teknikker til at løsne spændinger i skulderen og forbenets led, muskler og sener.
Vi vil lære blide men effektive teknikker til at få løsnet fascier, sener, ledbånd, muskler og nerver.
Kurset er meget intensivt, men fyldt god viden og teknikker.
Underviser: Dyrefysioterapeut Lene Jacobsen
Forudsætning: KST dyr 3
Pris: 3600 kr.
8. – 10. oktober 2021

KST dyr 6

På KST dyr 6 fordyber vi vores viden fra KST dyr 5, og arbejder videre med ryggen og bagpart. Vi vil have speciel opmærksomhed på de thorakale og lumbale hvirvler og deres omkringliggende bløddelsstrukturer, bækken, korsben, korsbensled (SI-led) og knæet.
KST 5 er en forudsætning.
Underviser: Dyrefysioterapeut Lene Jacobsen og Tove Nielsen
Pris: 3600 kr.
19. – 21. november 2021

Hestemassage og triggerpunktterapi

Dette kursus henvender sig til dyre- KST-terapeuter (også under uddannelse). Det kan også være interessant for fx dyre-healere eller dyre-telepatører. Er du i tvivl om kurset er noget for dig, så skriv lige til os.

På kurset vil vi se nærmere på massagens gavnlige virkning. Indikationer og kontraindikationer, de forskellige greb. Vi vil kigge på de hyppigste triggerpunkter og hvordan de behandles.

Vi vil dykke dybere ned i muskelfysiologien, se på hvordan en muskel arbejder og hvordan spændinger og triggerpunkter opstår. Hvordan man behandler henholdsvis støttemuskulaturen og arbejdsmuskulaturen.

Da det kan være anstrengende for fingrene at massere, vil vi også kigge nærmere på apparatur som kan gøre vores arbejde nemmere.

Da kurset henvender sig til KST-terapeuter og andre energetisk arbejdende terapeuter, vil vi lægge vægt på at lære at føle ind i vævet, mærke spændingerne og følge spændingerne til deres oprindelse.

Underviser: Dyrefysioterapeut Lene Jacobsen
4. – 6. juni 2021
fredag kl 17 – 20
lørdag og søndag kl. 9 – 16
Pris 2800 kr.

Kinesiotaping til heste

Kurset henvender sig til uddannede hesteterapeuter som fx dyre-KST´er, hestemassør, fysiurgiske hesteterapeuter og veterinærsygeplejersker.

Du skal have en fornuftig anatomisk og fysiologisk viden. Vi vil dog til hvert emne også have lidt teori, specielt til lymftapen vil vi tale om kroppens lymfesystem og hvorfor man som behandler skal være ekstra opmærksom på det (det hjælper ikke at gøre hovedrent i huset, hvis skraldemændene strejker!)

Vi vil på kurset gennemgå kinesiotapingens grundprincipper og virkningen af tapen. Vi vil tale om de forskellige tapeudbyder og hvordan man kan bedømme kvaliteten på en tape, farvevalg, sikkerhed, indikationer og kontraindikationer.

Kunsten er ikke at påsætte tapen, det er faktisk ret så nemt for enhver med en saks. Kunsten er at vide præcist hvad man ønsker at opnå med sin taping. Skal et område afspændes eller aktiveres? Har man ikke en præcis plan, kan man meget nemt komme til at virke modsat det man egentlig ønsker at opnå.

Vi vil i teori og praksis øve de forskellige påsætninger af tape.

  • Afspændende og aktiverende taping af muskler eller muskelgrupper.
  • Arvævstape, fx brændemærker, operationsar og også gamle fibersprængninger
  • Taping af punktuelle problemer som fx blokader
  • Lymftape
  • Fascietape
  • Korrigerende tape
  • Taping ved organproblemer, fx mavesår
  • Taping ved seneskader eller lign.
  • Taping ved nervesmerter eller skader

Underviser: Lene Jacobsen. Hun er tysk uddannet dyrefysioterapeut, dyre-KST, APM-terapeut og Dorn-terapeut for dyr og mennesker og lægexam. fysiurgisk massør. Udover hendes uddannelser som terapeut er hun uddannet bioanalytiker og kemitekniker.

Pris: 2600 kr. inkl. alt det tape vi har brug for at øve os med. Du får udleveret et kompendie.
8. – 9. maj 2021 NY DATO

Terapi af den cervikothorakale overgang og nervemobilisering af forbenets nerver.

To dages efteruddannelseskursus til hesteterapeuter.

Forudsætning: KST 3 dyr eller tilsvarende uddannelse.

Spændinger og blokader i overgangen imellem hals og bryst er meget tit årsag til store både primære og sekundære problemer hos hesten. Spændinger kan påvirke de nerver som forlader rygmarven i området C6, C7, T1 og T2 og give alt fra en snæver gang fortil til regulære haltheder.

Vi vil lære at løsne de relevante muskler, lære funktionelle teknikker til at løsne blokader i hals-bryst overgangen og vi vil lære forløbet af de vigtigste af forbenets nerver og hvordan man mobiliserer selve nerverne på deres vej ned igennem forbenet.

Teoretisk gennemgår vi nervernes anatomi og funktion.

Inden kurset vil du få tilsendt materiale over de muskler og led som vi vil gennemgå i løbet af kurset. Da kurset bliver meget intensiv, er det en stor fordel at du har forberedt dig godt på det tilsendte materialet inden.

Er du i tvivl om kurset er noget for dig, så kontakt os endeligt.

Minimum 7 og maximalt 10 deltager.
Underviser: Dyrefysioterapeut Lene Jacobsen
Pris 2.500 kr + moms (3125 kr. incl. moms) inkl. materiale.
24. – 25. september 2020 begge dage kl. 9-17 (UDSAT til 2022)