Go to Top

Temadage

Har din hund et godt hundeliv?

Veterinær Ernærings Terapeut Allan Venzel afholder ernæringsseminar for hundeejere, som vil vide mere om, hvordan man giver sin hund den rigtige ernæring og dermed et bedre liv gennem sund, artskorrekt og varieret kost.

Flere og flere hunde får konstateret allergi i Danmark, omkring 15% af vores hunde lider af allergiproblemer. Det kan være alt lige fra mindre gener med sæsonbetinget kløe, til alvorlige helårsallergier (1). 25% af hundene dør af kræft, en alarmerende høj statistik, når man ved at dette kan behandles/forebygges (2).

Om du bruger din hund til jagt, agility, træner den på en eller anden måde, eller blot har den som en god ven, så har kosten enorm stor indflydelse på din hunds liv og helbred.

Det behøver samtidig ikke at blive til en videnskab at vælge foder eller fodringsform.

Går du rundt med spørgsmål som disse?

  • Hvad er det lige allergi er og kan det afhjælpes?
  • Hvad nu hvis min hund har fået en skade i et led?
  • Min hund er for tyk, hvordan slanker jeg den bedst
  • Min hund er hyperaktiv og altid sulten, kan det skyldes mit fodervalg?
  • Min hunds afføring er blød og gullig, hvad kan jeg gøre?
  • Alene hjemme problemer, hvad gør jeg?
  • Mat pels og konstant fældning, kan det afhjælpes?
  • Min hund får altid lopper og flåter på sig. Kan jeg gøre noget imod det?

Seminaret giver dig konkrete forslag til løsninger på stort set alle problemstillinger.

 Det praktiske:

Tid: Tirsdag den 4. april 2017, klokken 18.30 til ca. 21.30
Sted: Naturgaarden, Sønderholm Hedevej 43, Sønderholm, 9240 Nibe
Tilmelding: På mail: tn@naturgaarden.dk eller sms 4073 2079, senest den 1. april 2017. Pris: 20 kr til kaffe/the, vand og kage.
Betaling ved tilmelding: via MobilePay på 4073 2079

Kan din græsmark tåle din Hest? Kan din hest tåle din græsmark?

Mange hesteejere er bange for at lukke hestene på græs, især på grund af risikoen for højt sukkerindhold i græsset og for kraftigt græs skal resultere i forfangenhed og andre sygdomme.

Men er det græssets skyld eller er det måden vi vælger at bruge vores græsmarker på?

Græs er levende og har visse behov. Der er forhold som skal være i orden, for at græsset kan levere den type næring vi ønsker, og give et balanceret foder til vores heste. Selv de bedste græstyper kan producere stoffer som er problematiske for vores heste.

Så græsset på folden skal passes og plejes året rundt.

Dertil kommer alle de kendte forhold som såning og etablering af græsmarken, valg af græstyper, valg af gødnings typer, afgræsning og meget mere.

Men, det er muligt at lave en græsmark som langt de fleste heste kan afgræsse uden problemer.

Men det kræver viden og omtanke. Desuden skal en sådan mark vedligeholdes løbende, for at kunne holde til brug og trafik.

Kan heste spise samme græs som køer?
Problemerne med hestegræs er, at mange af de rådgivere der arbejder med græsser, har deres erfaringer fra kvægverden hvor også de fleste penge naturligt nok ligger. Derfor vil mange hesteblandinger mm. være baseret på erfaringer fra ko-verdenen og være afhængig af de græsser der er til rådighed for kvægbønderne. Desuden er de baseret på den måde græsset anvendes og holdes i kvægverden, der ofte er helt anderledes end hesteverden.

En dag i græssets tegn:
Vil du lære at styre og planlægge dine folde så de er optimale for dine heste, så tilbyder vi hermed et kursus om græsmarker til hestefolk fra hestefolk. Der vil være rigeligt med teori omkring jord-græs-græsmarker-hø-wrap og meget mere, men vi går også en tur i marken og kigger på konkrete eksempler og tiltag.

Når du går herfra, vil du have en god ide om hvad det kræver at få en god græsmark, der passer til dine heste, og hvordan du holder den god i længden.

Kursusholder er Agronom Karsten Snitkjær, med mere end 20 års erfaring i produktion af grovfoder og optimal ernæring af bl.a. heste.

Lørdag 4. marts 2017 kl. 10 – ca. 15
Pris: 375 kr. (incl. moms)
Tilmelding: http://naturgaarden.dk/tilmelding/ eller til  tn@naturgaarden.dk