Go to Top

Kranio-Sakral Terapi

Kranio-Sakral Terapi

Kranio-sakral terapi er en meget blid behandlingsform, hvor man arbejder fortrinsvis på kranieknogler og korsben (Sacrum) med lette tryk eller træk. Klienten opnår en meget dyb form for afspænding, da der bliver taget så blidt at der ikke opstår smerte, som man spænder imod.

Kranio-sakral systemet består af kranieknogler, hjernemembraner, cerebrospinal væske (som cirkulerer omkring hjerne og rygmarv), rygsøjle, korsben, muskler og bindevæv.

Der arbejdes med en tredje puls, som er anderledes end hjerte- og lungepulsen. Denne puls kan mærkes i hele kroppen, så udover man afspænder kraniet og rygsøjlen, kan man også afspænde andre steder i kroppen f.eks. led og bindevæv.

Problemer i kranio-sakral systemet kan komme fra fødsel, ulykke, slag eller det kan komme gradvist fra en dårlig kropsholdning. Dette kan medføre at der opstår et asymmetrisk tryk i de 2 hjernehalvdele, så hjernen ikke fungerer optimalt. Det kan forårsage hovedpine, nakkeproblemer, rygproblemer, dårlig koncentration, indlæringsproblemer, hyperaktivitet, motoriske problemer, DAMP, psykiske problemer og stress.

Kranio-sakral systemet er nært forbundet med, påvirker og påvirkes af:

  • CentralnervesystemKST-hest
  • Muskel- og skeletsystem
  • Kredsløbet
  • Lymfesystemet
  • Hormonsystemet
  • Åndedrættet

Jeg har gode erfaringer med kranio-sakral terapi til hovedpine, migræne, indlæringsproblemer, dårlig koncentration og hukommelse, hyperaktive børn og børn med små hjenerskader (MBD – DAMP), bækkenløsning, frossen skulder, tennisalbue og ikke mindst til muskelspændinger.

Det er min erfaring at spændinger i bindevævet er skyld i mange smerte tilstande, som ret let kan løsnes med blid bindevævsteknik.